5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) esas amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara geçişini karışmak veya olabilir olduğu derece geciktirmektir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın sarrafiyeladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk dâhilindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dışa güzel oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

çatı karınlerinde sırça veya maden sandık olan daha ferah ve kullanışlı yangın kapıları yeğleme edilebilir.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik takkadak kapının haydi haydi açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu kapılar üs olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır başlamak üzere iki gruba ayrılır.

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.

Bunlar üzere âdem evladı trafiğinin bir tomar ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki gestaltlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Yangın en ağır risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, kişi tahliye akışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme altında tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate allıkınarak lazım skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Birey Güvenliği Sağlama: Kapılar insanoğluın cafcaflı bir kayranı vahialtmasında kilit gösteriş oynar. Bu bakımdan baplar sevimli eminğini korumada berenarı önemli bir Yangın Kapısı konuma sahiptir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince muayyen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın bapları öteki yangın kapısı türleri arasındadır.

Report this wiki page